NEWBORNFOTOGRAFERING

 

En nyfødtfotografering er noget helt unikt. Her fanges alle detaljerne som så hurtigt er erstattet af nye træk. Alle de små detaljer ved en nyfødt baby er fantastiske, men alt for hurtigt glemt. Derfor vælger mange at forevige øjeblikket med en fotografering. Det foregår hjemme hos jer i ro og mag for alle, så mor og far skal ikke stadses op og ud af døren. 

 

Det tager typisk 2-3 timer at lave en newbornfotografering, da der er rigtig mange pauser for den lille. Nyfødtfotografering er fantastisk, men også utrolig tålmodigheds- og tidskrævende. Derfor sætter jeg ekstra meget tid af, så der er tid til pusling, amning og til at få den lille til at sove trygt.

Fotografering af en nyfødt bør foregå indenfor barnets første 3-8 dage efter fødslen, aller senest 20 dage efter, for at kunne opnå de lækre billeder hvor barnet er helt "krøllet sammen" og sover sødt. Bliver barnet meget ældre, begynder det at bruge musklerne mere og er sværere at 'forme' til den ønskede posering. Desuden sover det heller ikke så tungt, at man let kan flytte rundt på det, uden det vågner. Selvfølgelig kan der også laves billeder med øjnene åbne, men sovebillederne er noget helt særligt.

Da nyfødte ofte fotograferes uden tøj på, er det stort set umuligt at undgå 'små uheld', og det er helt ok. Jeg er ikke sart. Alt hvad jeg medbringer kan vaskes. 
Jeg medbringer diverse baggrunde, en slags tæpper og bløde underlag som jeg folder ud over fx. en sofa. Derudover bruger jeg møblerne og elementerne i jeres bolig, som det nu lige passer efter behov og ønsker. Det giver fine og personlige billeder. 

Ønsker I selv eller ældre søskende at være med på billederne, vil jeg gerne vide det på forhånd. Der kan komme helt fantastiske billeder ud af en søskendefotografering med en nyfødt, men det kræver igen rigtig meget tålmodighed, og det kan være en god ide at have forberedt lidt lokkemad til dem, fx. en pakke rosiner. I forhold til tøjvalg, se under familiefotografering.

Baby må gerne have spist godt inden jeg ankommer. Bliv ikke overrasket over hvis den første time går med amning/putning/nussen før vi får taget billeder. Igen: det tager den tid det tager!

 

GODE RÅD & FORBEREDELSE

 

- MASSER af stofbleer; en nøgen baby er ret utæt

- Søde hatte og hårbånd, hvis I har det, kan bruges på få billeder.
- Den første bamse, oldemors hjemmestrikkede tæppe eller lign. kan gøre billederne endnu mere personlige
- Smækbukser/sød og neutral kjole til ældre søskende 
- Tubetop/tanktop til mor, t-shirt til far (lyst og uden mønstre/print)

- Masser af varme i rummet

© 2020 Stephanie Sommer  |  Cookie & Privatlivspolitik  

s.sommer@live.dk  |  Aarhus -og resten af DK