FOTOGRAFERING AF NYFØDTE

 

Alle de små detaljer ved en helt nyfødt baby er fantastiske, og ændrer sig lynhurtigt. Derfor vælger mange at forevige øjeblikket med en professionel fotografering. Det tager typisk 2-3 timer at lave en newbornfotografering, da der er rigtig mange pauser for den lille. Nyfødtfotografering er fantastisk, men også utrolig tålmodigheds- og tidskrævende. Derfor sætter jeg ekstra meget tid af, så der er tid til pusling, amning og til at få den lille til at sove trygt. Det foregår i jeres eget hjem med tryghed for baby og ro og mag for forældre, så der ikke skal pakkes og stadses op og ud af døren med den lille ny.

Fotografering af en nyfødt bør foregå når barnet er max 3 uger gammelt, for at kunne opnå de lækre billeder hvor barnet er helt "krøllet sammen" og sover sødt. Allerbedst fungerer det når barnet er 12-18 dage gammelt. Bliver barnet meget ældre, begynder det at styrke musklerne og er sværere at 'forme' til den ønskede posering. Desuden sover det heller ikke så tungt, at man let kan flytte rundt på det, uden det vågner. Selvfølgelig kan der også laves billeder med øjnene åbne, men sovebillederne er noget helt særligt.

Da nyfødte ofte fotograferes uden tøj på, er det stort set umuligt at undgå 'små uheld', og det er helt ok. Jeg er ikke sart. Alt hvad jeg medbringer kan vaskes. 
Jeg medbringer diverse baggrunde - en slags tæpper og bløde underlag, i de farver I synes bedst om og som passer til jeres hjem. Derudover bruger jeg møblerne og elementerne i jeres bolig, som det nu lige passer efter behov og ønsker. Det giver fine og personlige billeder. 

Ønsker I selv eller ældre søskende at være med på billederne, vil jeg gerne vide det på forhånd. Der kan komme helt fantastiske billeder ud af en søskendefotografering med en nyfødt, men det kræver igen rigtig meget tålmodighed, og det kan være en god ide at have forberedt lidt lokkemad til dem, fx. en pakke rosiner. Grunden til at jeg gerne vil vide det inden er, at så kan vi starte med søskendebilleder og tage dem løbende når den store lige har lyst. Det skal være en fornøjelse for alle at være med. 

Kontakt mig med det samme I er interesseret i denne type fotografering, også selvom graviditeten kun lige er startet. Så kan jeg sikre mig nogle ledige tider i min kalender omkring terminsdatoen. Den endelig dag for fotografering aftales først når baby er født. 

HAR du født? Du er velkommen til at kontakte mig - måske er der et hul i kalenderen til jer :) 

 

GODE RÅD & FORBEREDELSE

- MASSER af stofbleer; en nøgen baby er ret utæt.
- Den første bamse, oldemors hjemmestrikkede tæppe eller lignende kan gøre billederne endnu mere personlige.
- Smækbukser eller sød og neutral kjole til ældre søskende. Tøjet skal være i rolige farver og uden vilde mønstre.
- T-shirts til mor og far (lyst og uden mønstre/print)

- Masser af varme i rummet vi skal være i, som skal være det rum med bedste dagslys udefra.