© 2020 Stephanie Sommer  |  Cookie & Privatlivspolitik  

s.sommer@live.dk  |  Aarhus -og resten af DK

NEWBORNFOTOGRAFERING

 

En nyfødtfotografering er noget helt unikt! Her fanges alle detaljerne som så hurtigt er væk! De små dun i panden. Huden på ryggen der folder. Rynkerne under fødderne. Alle de små detaljer ved en nyfødt baby er fantstiske, men alt for hurtigt glemt! Derfor vælger mange at forevige øjeblikket. 

 

Nyfødtfotografering er fantstisk. Men også utrolig tålmodigheds- og tidskrævende. Derfor sætter jeg ekstra tid af, så der er tid til bleskift, amning og til at få den lille til at sove trygt. For at kunne lave nyfødtbilleder, skal barnet sove meget tungt. Den lille kan mærke stemningen I rummet, derfor må forældrene ikke stresse med at få den lille til at sove. Det tager den tid det tager, og det er det hele værd! 

Fotografering af en nyfødt bør foregå indenfor barnets første 3-10 dage efter fødslen, aller senest 14 dage, for at kunne opnå de lækre billeder hvor barnet er helt "krøllet sammen" og sover sødt. Bliver barnet mere end 14 dage gammelt, begynder det at bruge musklerne mere og er sværere at 'forme' til den ønskede posering. Desuden sover det heller ikke så tungt, at man let kan flytte rundt på det, uden det vågner, og der begynder at komme hormonknopper og skallende hud. 

Da nyfødte ofte fotograferes uden tøj på, er det stort set umuligt at undgå 'små uheld', og det er helt ok. Jeg er ikke sart. Alt hvad jeg medbringer kan vaskes. 

 

Det er vigtigt at I varmer boligen/rummet godt op inden jeg kommer. Gerne 25-30 grader, så sover man dejligt når man er lille bitte og helt ny.

 

Jeg medbringer nogle få rekvisitter, fx. en kuffert og lidt tøj eller hårbånd. Jeg medbringer også diverse baggrunde, en slags tæpper som vi folder ud over fx. en sofa. Derudover bruger vi møblerne og elementerne i jeres bolig. Det giver fine og personlige billeder. 

Ønsker I selv eller ældre søskende at være med på billederne, vil jeg gerne vide det på forhånd. Der kan komme helt fantastiske billeder ud af en søskendefotografering med en nyfødt, men det kræver igen rigtig meget tålmodighed, og det kan være en god ide at have forberedt lidt lokkemad til dem, fx. en pakke rosiner. I forhold til tøjvalg, se under familiefotografering.

Baby må gerne have spist godt inden jeg ankommer, og hvis h*n vågner af at få tøjet af, må der en lille tår mælk mere til. Bliv ikke overrasket over hvis den første time går med amning/putning før vi får taget billeder. Igen: det tage den tid det tager!

 

GODE RÅD & FORBEREDELSE

 

- MASSER af stofbleer

- Søde hatte og hårbånd 
- Den første bamse, oldemors hjemmestrikkede tæppe eller lign. 
- Smækbukser/sød og neutral kjole til ældre søskende 
- Tubetop/tanktop til mor, t-shirt til far (lyst)
- Noget der spiller en melodi som barnet kender og falder til ro af

- Masser af varme i rummet